ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το φρούτο «φάρμακο» που προστατεύει τη μνήμη και μειώνει τον κίνδυνο άνοιας – Ένα την ημέρα αρκεί

Το φρούτο «φάρμακο» που προστατεύει τη μνήμη και μειώνει τον κίνδυνο άνοιας – Ένα την ημέρα αρκεί

Αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά και πολυσυζητημένα φρούτα που «κάνουν τον γιατρό πέρα», ενώ όπως αποκαλύπτει ένας ερευνητής, απομακρύνουν και τον κίνδυνο άνοιας

Προστατεύουν την καρδιά, ρυθμίζουν το σάκχαρο και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Τα μήλα δεν θεωρούνται τυχαία ως ένα φυσικό «φάρμακο», καθώς η συχνή κατανάλωσή τους ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από χρόνιες ασθένειες. Φαίνεται, όμως, πως είναι εξίσου πολύτιμα και για την υγεία του εγκεφάλου.

Όπως επισημαίνει ο Δρ Vincent Candrawinata, επιστήμονας τροφίμων, ερευνητής και κλινικός διατροφολόγος, υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι η τακτική κατανάλωση μήλων μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ.

Πού όμως αποδίδονται αυτά τα πολύτιμα οφέλη; Τα μήλα περιέχουν σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που σχετίζονται με τη διατήρηση της μνήμης, όπως τα φλαβονοειδή. Τα συγκεκριμένα συστατικά έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και, εκτός από τα μήλα, περιέχονται και στη μαύρη σοκολάτα, στα μούρα, στο τσάι και στο κρασί.

Ο Δρ Vincent Candrawinata επικαλέστηκε αμερικανική μελέτη σε 2.800 συμμετέχοντες με μέση ηλικία τα 50 έτη, η οποία διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν τροφές λιγότερο πλούσιες σε φλαβονοειδή είχαν δύο έως τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο Αλτσχάιμερ και συναφείς παθήσεις σε μια περίοδο 20 ετών.

πηγη posted.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button