ΔΙΑΦΟΡΑ

Αuτά είναι τα μολuσμένα ζυμαρικά που ανακαλούνται από γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ στην Ελλάδα

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου από τα ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην ελληνική αγορά φρέσκων ζυμαρικών, προέλευσης Ιταλίας, τα οποία μπορεί να περιέχουν αραχίδες, από διασταυρούμενη επιμόλυνση της πρώτης ύλης, ενώ στην επισήμανση τους δεν αναγράφεται.

Για το θέμα είχε ενημερώσει το Cibum τους αναγνώστες, από τις 24 Απριλίου καθώς ο κίνδυνος από αλλεργιογόνα είναι μεγάλος και σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις, οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν μια απειλητική για τη ζωή αντίδραση. Τα ζυμαρικά πωλούνται σε έξι χώρες και έχουν ήδη ανακλήθει σε Ιταλία Αυστρία και Λουξεμβούργο. Είναι σημαντικό ότι Πάνω από τα μισά άτομα με τροφικές αλλεργίες (56%) είχαν αλλεργική αντίδραση από εσφαλμένη ή ασαφή συσκευασία τροφίμων, με το 23% να έχει υποστεί πολλαπλές αντιδράσεις, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Πρόκειται για το προϊόν με ξενόγλωσση ονομασία πώλησης «Girasoli vegani spinaci e anacardi 250×6» και εμπορική ονομασία «Bertagni Plant Cuisine». Η ελληνική ονομασία πώλησης του προϊόντος είναι «Φρέσκα Ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους», ενώ οι ημερομηνίες ανάλωσης, στις οποίες διαπιστώθηκε το πρόβλημα είναι: 28/4, 5/5, 12/5, 20/5, 27/5, 3/6 και 10/6.

Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ», η οποία το έχει ήδη αποσύρει από τα καταστήματά της. Ο ΕΦΕΤ κάλεσε τους  καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), και είναι αλλεργικοί σε αραχίδες να μην το καταναλώσουν

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button