ΔΙΑΦΟΡΑ

Θρήνος για την Άννα Παναγιωτοπούλου – Αuτή είναι η αιτία θaνάτου της

Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών
Η ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της –

O Σταμάτης Κραουνάκης την αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στο Facebook

H Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία χρόνια, η ηθοποιός είχε Αλτσχάιμερ που οδήγησε σταδιακά στον θάνατο της. Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μη θεραπεύσιμη και θανατηφόρα αποτελώντας την αιτία του 60% με 70% των περιπτώσεων άνοιας.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης την αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στο Facebook. «Έφυγε η Άννα» έγραψε και επισύναψε ένα βίντεο από παράσταση της ηθοποιού στο Ηρώδειο, από το 2008.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης την αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στο Facebook.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου
Η Άννα Παναγιωτοπούλου συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές «Οι τρεις Χάριτες» (στο πλευρό των Μίνας Αδαμάκη, Νένας Μεντή, Άννας Κυριακού) και «Ντόλτσε Βίτα» (μαζί με τους Κατιάνα Μπαλανίκα, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Φωκά, Θανάση Ευθυμιάδη, Κατερίνα Ζιώγου, Παύλο Ορκόπουλο, Γαλήνη Τσεβά κ.ά.), που θεωρούνται «κλασικές επιτυχίες».

Γεννημένη στην Κυψέλη, στις 30 Ιουλίου 1947, από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο, ενώ και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί πρωτοσυνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη.

Η μεγάλη της αγάπη όμως ήταν το θέατρο. Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία «Και συ χτενίζεσαι». Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου.

Παράλληλα, μέχρι τότε, οι συμμετέχοντες στον θίασο ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοπορισμό. Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και το σενάριο.

Την τηλεοπτική σεζόν 2003-2004, συμπαρουσίαζε μαζί με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, τον Χρήστο Ευθυμίου, τον Μένιο Σακελλαρόπουλο, τον Κλέονα Γρηγοριάδη και την Ματθίλδη Μαγγίρα, το τηλεπαιχνίδι «Το show των εκατομμυρίων», το οποίο έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2003 από το MEGA.

Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στην κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας, θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).

Κάποιες από τις ταινίες που έχει λάβει μέρος είναι οι: «Safe Sex», «Αυστηρώς κατάλληλο», «Μια φορά και ένα… μωρό», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο» κι άλλες. Η Άννα Παναγιωτοπούλου κατάφερνε μέσα από τον κάθε ρόλο που της δίνονταν να κεντρίζει το ενδιαφέρον και να αποσπά τις καλύτερες κριτικές.

Η αγαπημένη ηθοποιός δεν ήθελε να απασχολεί τα ΜΜΕ με την προσωπική της ζωή, έτσι λίγα πράγματα είναι γνωστά για εκείνη. Το 1972 ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας και ένα χρόνο μετά, απέκτησε μαζί με τον σύζυγό της έναν γιο, τον Δημήτρη, ο οποίος πάντα αποτελούσε την αδυναμία της μαζί με το εγγόνι που της είχε χαρίσει.

 

Το διαβάσαμε εδώ i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button