ΔΙΑΦΟΡΑ

ΣΟΚ ΘΡΗΝΟΣ στον καλλιτεχνικό χώρο – Νεκρός γνωστός πρωταγωνιστής

Ο ηθοποιός Αντρέ Βιλμς, ένας σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου αλλά και σκηνοθέτης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του χωρίς να διευκρινίσει την αιτία θανάτου.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό πρωταγωνιστώντας στην ταινία «La Vie est un long fleuve tranquille» (1988) του Ετιέν Σατιλιέ, και στην συνέχεια έγινε αγαπημένος των σινεφίλ με την συνεργασία του με τον Ακι Καουρισμάκι.

Μαζί γύρισαν τις ταινίες «La Vie de bohème» (1992), «Les Leningrad Cowboys rencontrent Moïse» (1994), «Juha» (1999), «Le Havre», 2011), «L’Autre Côté de l’espoir» (2017), ταινίες που σημαδεύονται από πρόσωπα χιμαιρικά, ποιητικούς διαλόγους, διαποτισμένες από το πνεύμα του ουμανισμού που διαπερνά το έργο του Καουρισμάκι.

«Ο Ακι είναι ένας από τους σπάνιους σκηνοθέτες που δεν παίρνει τους ηθοποιούς για αναλφάβητους, αν και υπάρχουν πολλοί», έλεγε ο Αντρέ. Είχε γυρίσει ταινίες επίσης με τους τους Κλοντ Σαμπρόλ («L’Enfer» το 1994), Φρανσουά Οζόν («Ricky» το 2009), Ζαν-Ζακ Μπενέξ («Roselyne and the lions» το 1989) ή Φιλίπ Γκαρέλ («The Salt of Tears» το 2020). Όπως δήλωσε ο ατζέντης του είχε συμφωνίες για πολλά μελλοντικά σχέδια.

Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου του Στρασβούργου, σε έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Ο ίδιος γελούσε όταν τον ρωτούσαν πώς λειτουργεί σε ένα πλατό όταν δεν καταλαβαίνει καθόλου την γλώσσα του σκηνοθέτη: «Οι μεγάλοι σκηνοθέτες δεν έχουν ανάγκη να μιλήσουν! Μού έλεγε: “Παίξε σαν ηλικιωμένος τζέντλεμαν. Μην τρέχεις. Μη αναποδογυρίζεις πράγματα…” Όλοι τρέχουν στις σημερινές ταινίες». ΠΗΓΗ: nassosblog.gr

Μάκης Ρευματάς: Οι συμμετοχές που έγραψαν ιστορία, η χαρακτηριστική φωνή, η άνιση μάχη με τη λευχαιμία και ο θάνατος στα 77 του

Μάκης Ρευματάς: Όλα όσα δεν γνωρίζατε

Το 1935 γεννήθηκε στην Αθήνα ο ηθοποιός Μάκης Ρευματάς, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για την χαρακτηριστική του φωνή και για την συμμετοχή του σε πολλές πετυχημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η αγάπη του για την ηθοποιία εκδηλώθηκε αρκετά νωρίς, καθώς σε μικρή ηλικία άρχισε να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις, ενώ έπαιξε σε αμέτρητες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Ξεχωριστή στιγμή η συμμετοχή του στις τηλεοπτικές σειρές Γιούγκερμαν και «Ο πρίγκιπας» και οι δύο για την κρατική τηλεόραση, ενώ συμμετείχε σε ταινίες όπως «Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά», «Κατάσκοπος Νέλλη», «Κοντσέρτο για πολυβόλα» με την Τζένη Καρέζη, τον Μάνο Κατράκη, τον Κώστα Καζάκο και μια πλειάδα άλλων ταλαντούχων ηθοποιών. Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Έλλη Κωνσταντίνου.

Μάκης Ρευματάς: Οι συμμετοχές που έγραψαν ιστορία, η χαρακτηριστική φωνή, η άνιση μάχη με τη λευχαιμία και ο θάνατος στα 77 του

Μάκης Ρευματάς: Τα προβλήματα υγείας και ο θάνατος

Ο ηθοποιός πέθανε από λέμφωμα το 2012 σε ηλικία 77 ετών. Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του για την αρρώστια του: «Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ και πέρασα μεγάλη αγωνία, γιατί τρεις ολόκληρους μήνες ήμουν σε νοσοκομείο των βορείων προαστίων και δεν έβρισκαν τι έχω. Ήμουν ο πιο γερός ασθενής. Έκανα τόσες εξετάσεις, που δεν έχει κάνει άλλος και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ένα θετικό, να ξέρω τι έχω, τίποτα. Ώσπου πρήστηκε ένας αδένας πίσω από το αφτί. Απευθύνθηκα σε έναν καταπληκτικό αιματολόγο, τον πανεπιστημιακό Παναγιώτη Παναγιωτίδη, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο οποίος βρήκε ότι έχω λέμφωμα.

Απλώς ήταν μπελαλίδικο, γιατί έπρεπε να κάνω οκτώ χημειοθεραπείες. Και επειδή φορτώνεται ο οργανισμός με κορτιζόνη αισθάνεσαι κάποια μικροζάλη. Όταν οι λεμφαδένες παρουσιάζουν ένα είδος διόγκωσης εξωτερικό και εσωτερικό, ο θεράπων γιατρός σου πρέπει να έχει μια εμπειρία σαν του κ. Παναγιωτίδη, για να ανακαλύψει αμέσως με μια απλή εξέταση τι έχεις και να σου δώσει την κατάλληλη χημειοθεραπεία», είχε πει ο Μάκης Ρευματάς για την ασθένειά του.

πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button