ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Ο Εσπερινός του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας (ΦΩΤΟΣ)

Ξεκίνησαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας.

Έτσι χθες Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, παραμονή της θεομητορικής εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιόππης κ. Δαμασκηνού, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Δυτικομακεδόνα Μητροπολίτη Ιόππης για την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής της Παναγίας και του ευχήθηκε να του χαρίζει ο Κύριός μας υγεία και δύναμη να διακονεί στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων.

Ο Μητροπολίτης Ιόππης κηρύττοντας το θείο λόγο, αναφέρθηκε στη θεομητορική εορτή και σημείωσε χαρακτηριστικά πως πρέπει να ευχαριστούμε καθημερινά και να ευγνωμονούμε τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό, γιατί έκανε τη μάνα Του μάνα μας. Κατέστησε τη δική Του μητέρα, μητέρα όλων μας.

Και συνέχισε ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός λέγοντας πως, η Παναγία είναι η γυναίκα που έγινε η αιτία της σωτηρίας μας, αφού αυτή γέννησε τον Χριστό. Και είναι αυτή που ακούει τις θλίψεις και τις στενοχώριες μας. Συντρέχει στα προβλήματα του καθενός μας, γι’ αυτό και θα πρέπει να την τιμούμε και να την επικαλούμαστε στις προσευχές μας.

Και κατέληξε ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη Καστορίας για την ευλογία που του έδωσε να συμμετέχει στον εορτασμό της Ιεράς Μονής Παναγίας Κλεισούρας, στο Μοναστήρι που ανέδειξε τελευταία την Αγία Σοφία την ασκήτρια και μετέφερε τόσο στον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, όσο και στον λαό που του εμπιστεύθηκε η Αγία μας Εκκλησία τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου.

Στο τέλος, έγινε η λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στους χώρους του Μοναστηριού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη Μητρόπολη

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button