ΘΑΥΜΑΤΑ

Άνθισε ξανά ξεραμένο στεφάνι που είχε τοποθετηθεί στον Εσταυρωμένο. Για θαύμα κάνουν λόγο οι πιστοί στα Τρίκαλα

Συγκίνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Καρυών στα Τρίκαλα, όταν οι πιστοί διαπίστωσαν ότι στον στολισμό που είχε ξεραθεί βγήκαν ολόφρεσκα μοβ λουλούδια! Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι πιστοί που εκκλησιάστηκαν το Σαββατοκύριακο σε ιερό ναό των Τρικάλων, όταν με έκπληξη διαπίστωσαν ότι άνθισε ξανά το στεφάνι που είχε τοποθετηθεί στον Εσταυρωμένο τη Μεγάλη Εβδομάδα! Το ασυνήθιστο -όσο και όμορφο- φαινόμενο σημειώθηκε στον Ναό του Αγίου Αθανασίου Καρυών και καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό της τοπικής ενημερωτικής ιστοσελίδας trikalavoice.gr.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, μπορεί το στεφάνι που είχε τοποθετηθεί στον Εσταυρωμένο τη Μεγάλη Πέμπτη να ξεράθηκε, ακολουθώντας τη φυσική φθορά των πραγμάτων και των φυτών, αλλά ένα κομμάτι του παρέμεινε ολοζώντανο! Και όχι μόνο δεν ξεράθηκε, όπως ασφαλώς θα περίμενε κανείς, αλλά άνθισε κιόλας, βγάζοντας ολόφρεσκα μοβ λουλούδια, εντυπωσιάζοντας τους πιστούς.

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός αυτό προκάλεσε τον θαυμασμό όσων επισκέφθηκαν προχθές τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου για τη θεία λειτουργία, καθώς η δεύτερη ανθοφορία του ταπεινού φυτού ήρθε περίπου δυόμισι εβδομάδες μετά την ημέρα που το λουλουδένιο στεφάνι τοποθετήθηκε στον Εσταυρωμένο.

Η είδηση πολύ γρήγορα διαδόθηκε στο διαδίκτυο και προκάλεσε αρκετά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με κάποιους χρήστες να κάνουν λόγο για «θαύμα» και άλλους να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα το υπερφυσικό στο φαινόμενο αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο φαινόμενο είχε σημειωθεί το 2012 στην ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, δύο μήνες μετά το Πάσχα που και εκεί άνθισε το ακάνθινο στεφάνι.

Τότε η ηγουμένη της ιεράς μονής κ. Χριστονύμφη Σπυροπούλου, δεν ήθελε να δώσει κανένα επιπρόσθετο στοιχείο για το φαινόμενο, αλλά περιορίσθηκε να πει: «Προτιμούμε Να Μείνει Στην Αφάνεια. Παρακαλώ Πολύ Μην Δημοσιεύσετε Τίποτε. Δεν Θέλουμε Να Δοθεί Δημοσιότητα, Αλλά Να Παραμείνει Ως Μαρτυρία Δική Μας, Εντός Της Ιεράς Μονής. Δεν Επιθυμούμε Η Ιερά Μονή Να Αποτελέσει Αφορμή Για Οποιονδήποτε Σχολιασμό».

Επιμέλεια κειμένου Χώρα Του Αχωρήτου Πηγές labelnews.gr

Ακόμα ένα αντίστοιχο φαινόμενο Δείτε στο βίντεο

Άνθισε το ακάνθινο στεφάνι του Εσταυρωμένου στην Παναγία Φανερωμένη 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button