ΔΙΑΦΟΡΑ

Χριστός γεννάται δοξάσατε… – Πως γιορτάστηκε η γέννηση του Θεανθρώπου

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2020: “Χριστός γεννάται, δοξάσατε, Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε Χριστός επί γης, υψώθητε…” είναι το το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων, οι λεγόμενες  Καταβασίες των Χριστουγέννων. Πρόκειται για μελωδικούς ύμνους, μοναδικού κάλλους και κατ’εξοχήν της Εορτής των Χριστουγέννων!

Ωστόσο, φέτος εορτάσθηκαν ίσως τα πιο διαφορετικά Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών υπό την σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι οδηγίες που έδωσε η Ιερά Σύνοδος στις κατά τόπους Μητροπόλεις είναι ιδιαίτερα αυστηρές, με τους ιερείς να τηρούν κατά γράμμα όσα προβλέπει η ΚΥΑ ώστε να αποφευχθούν εικόνες συγχρωτισμού.

Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Αθηνών, όπου τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τα Χριστούγεννα ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ μετά την Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Τα διαφορετικά Χριστούγεννα στην Αργολίδα

Από πολύ νωρίς το πρωί στην Εκκλησία της Αγία Τριάδος στο Ναύπλιο αλλά και σε όλες σχεδόν της Εκκλησίες της Αργολίδας, ο αριθμός των 25 ατόμων είχε συμπληρωθεί και αρκετοί ήταν αυτοί που παρέμειναν στον εξωτερικό χώρο, αφού σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στους ναούς της χώρας επιτρέπεται να εκκλησιαστούν έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τμ ναού, ενώ στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν.

  

Κλειστοί οι ναοί στην Δράμα με απόφαση του Μητροπολίτη  για την Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία

Στη Δράμα οι ναοί παρέμειναν κλειστοί για τους πιστούς, αφού σύμφωνα με απόφαση του μητροπολίτη Παύλου η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία στους ναούς της πόλης τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα συνωστισμού, αλλά και για να μην αναγκαστούν οι ιερείς να μπουν στη διαδικασία να επιλέξουν ποιος θα μπει και ποιος όχι. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, οι ναοί  άνοιξαν τις πόρτες τους για ατομική προσευχή

Τα Χριστούγεννα στην Χαλκίδα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρά τα κατ’ ακρίβειαν τηρηθέντα ισχύοντα μέτρα προς αποφυγήν της διασποράς της νέας γρίπης covid-19,  εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στην Πόλη της Χαλκίδος, την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, αλλά και σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως με τις 145 Ενορίες και τα 15 Μοναστήρια, την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button