ΔΙΑΦΟΡΑ

“Έφυγε” από τη ζωή η συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου

Θρήνος επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο διότι “έφυγε” από τη ζωήστα 62 της χρόνια η συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου

Συγκεκριμένα η συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου υπηρέτησε την παιδική λογοτεχνία όπου και άφησε πίσω της σπουδαίο συγγραφικό έργο.

Η Κατερίνα Αναγνώστου κατάγονταν από την Αιγάνη και διέμενε στη Λάρισα. Ξεχώρισε στον χώρο του παιδικού βιβλίου και συνεργάστηκε με μεγάλους εκδοτικούς οίκους, Ηράκλειτο, Ρώσση, Μίνωα, Καστανιώτη, Ελληνικά Γράμματα, Μικρή Μίλητο, Δίπτυχο, Σαΐτη, Κέδρο.

Το 1996 απέσπασε το πρώτο βραβείο μυθιστορήματος για παιδιά, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, για το βιβλίο «Ο γάιδαρος του αυτοκράτορα».

Το 1997 τιμήθηκε με έπαινο, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, για το μυθιστόρημα «Η συμμορία των κούκων». Το 1999 κέρδισε τον έπαινο, από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για την ιστορία «Μια φορά μια φωλιά».

Το 2001 επαινέθηκε, από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, για το βιβλίο «Ιστορίες για τζιτζίκια» (εκδόθηκε με τίτλο «Με το ποδήλατο του ανέμου»). Το έργο της Κατερίνας Αναγνώστου περιλαμβάνει έντεχνα παραμύθια, παραμυθιακές ιστορίες, διηγήματα, μυθιστορήματα, θεατρικά. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 14:00 στην Αιγάνη.

Σοκ: Πέθανε ο Αλεχάντρο Σαμπέγια

Ακόμα ένα σοκ στην Αργεντινή καθώς μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της αλμπισελέστε, Αλεχάντρο Σαμπέγια, έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (8/12) σε ηλικία 66 ετών !

Η κατάσταση της υγείας του έδειχνε να βελτιώνεται τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι υπέστη ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Εμφάνισε επιπλοκές και το νοσοκομείο του Μπελγράνο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έφυγε από τη ζωή. Ο Σαμπέγια γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες και είχε καθίσει στους πάγκους των Εστουδιάντες και εθνικής Αργεντινής, με την οποία έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ 2014..

athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button