ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εξαιρετικά κουλουράκια πολύ νόστιμα και αφράτα – σκίζουν από γεύση και εμφάνιση

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Υλικα:
2 κεσεδακια των 200 γρ .γιαουρτι στραγγιστο.
1 κεσεδ.σπορελαιο
2 κεσ.ζαχαρη
3 αυγα +1 κροκο με λιγο νερο για επαλειψη
3 βανιλιες
Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
2 κ.γ.γεματες μπεικιν
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου τωρα 750 γρ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ανακατευουμε με το συρμα ολα τα υλικα καλα και τελος προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν και ζυμωνουμε.Η ζυμη ειναι μαλακη αφρατη ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.

Αφηνουμε για μιση ωρα να ξεκουραστει και πλαθουμε σε σχεδια τα τοποθετουμε στο ταψι με λαδοκολλα κανουμε επαλειψη με τον κροκο διαλυμενο με το νερο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν.Ειναι μαλακα ,αφρατα και πολυ μυρωδατα.Βγαινουν 3 ταψια της κουζινας

Καλή Πασχαλιά σε όλους – δοκιμάστε τα πιο πετυχημένα τσουρέκια

ΥΛΙΚΑ
1000 γρ. αλεύρι Λούλη πολυτελείας (βλ. μεσαία κάτω φωτο..) κοσκινισμένο,
4 φακελάκια ξηρή μαγιά (36 γραμ.),
250 γραμ. βούτυρο Lurpak,
300 γραμ. ζάχαρη,
3 αυγά κι έναν κρόκο (το τέταρτο ασπράδι το κράτησα για την επάλειψη),
1 κάψουλα βανιλίνη,
16 γρ. μαχλέπι,
5 γρ. κακουλέ,
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 πρέζα αλατάκι,
200 ml γάλα Εβόλ 3,5%

Εκτέλεση:
Αφού διαλύσουμε την ξηρή μαγιά σ’ένα μέρος από το χλιαρό γάλα με 1 κουταλιά από την ζάχαρη…, χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη.. προσθέτοντας τα μπαχαρικά μας
Ενώνουμε όλα τα υγρά… και τα προσθέτουμε τμηματικά στο αλεύρι

Πάντα λιώνω λίγο βούτυρο παραπάνω.. διότι είναι το μόνο που θα μας βοηθήσει στο ζύμωμα… σε περίπτωση που αρχίσει να σφίγγει…. Δεν προσθέτουμε καθόλου αλεύρι…… και ΟΛΑ τα υλικά.. απαραιτήτως σε θερμοκρασία δωματίου. Π ο λ ύ καλό ζύμωμα στο χέρι….. (ένα μισαωράκι μου πήρε) και πρώτη ξεκούραση ένα 3ωρο τουλάχιστον
Τα ξεφουσκώνουμε… κι αφού τους δώσουμε σχήμα… άλλο ένα τριωράκι ξεκούρασης…. για να αποκτήσουν το οριστικό τους φούσκωμα

Αφού τα επάλειψα με το ασπράδι αραιωμένο με ελάχιστο νερό….. τα διακόσμησα με αμυγδαλάκι φιλέ
Ψήσιμο στους 150° στις αντιστάσεις & μεσαία σχάρα για 45′(από φούρνο σε φούρνο.. ο χρόνος παίζει). Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο. Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!

Πηγη xrysessyntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button