ΔΙΑΦΟΡΑ

Κακοποίησε 16χρονη επειδή δεν της άρεσε το φαγητό που της σέρβιρε – Η ποινή στον υπάλληλο

H καταγγελία προκάλεσε θύελλα στην Πάτρα και όχι μόνο. Ο φάκελος δεν κλείνει ακόμα για τον εργαζόμενο του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων καθώς εκκρεμεί ακόμα η απόφαση των δικαστικών οργάνων…

Οι ανεπίτρεπτες σκηνές στο ίδρυμα στην Πάτρα προκάλεσαν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Με ένα 16χρονο, βασανισμένο κορίτσι, να δέχεται χτυπήματα από τον υπάλληλο, επειδή παραπονέθηκε για το φαγητό που μόλις της είχε σερβίρει. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος απομακρύνθηκε από τα παιδιά, με τους υπεύθυνους του ιδρύματος να περιμένουν την απόφαση των δικαστικών αρχών.

«Από την πλευρά μας αναμένοντας την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου είχαμε λάβει τα απαιτούμενα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Πέραν της αρχικής παύσης των καθηκόντων του, που του είχαμε επιβάλει, τον μετακινήσαμε σε άλλο εργασιακό χώρο» δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Σταθακόπουλος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αναμένεται παράλληλα και η απόφαση των νομικών οργάνων. «Οταν ολοκληρωθεί όλος αυτός ο κύκλος θα αποφασίσουμε σε ποιον χώρο θα μετακινηθεί για να εργαστεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος. Με την απόφασή του αυτή το Πειθαρχικό Συμβούλιο στέλνει μήνυμα ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση. Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά. Αυτό το ξεκαθάρισε και η υφυπουργός η κ. Μιχαηλίδου η οποία παρενέβη στο θέμα από την πρώτη στιγμή».

Υπενθυμίζουμε, ότι το περιστατικό σημειώθηκε όταν η τρόφιμος του Κέντρου ζήτησε να φάει κάτι άλλο και συγκεκριμένα ένα αυγό διότι δεν της άρεσε το φαγητό που είχε σερβιριστεί. Ο εργαζόμενος δεν περιορίστηκε στην έντονη λεκτική αντιπαράθεση που είχε με τη φιλοξενούμενη στη δομή αλλά φέρεται να προχώρησε και σε χτυπήματα στα πόδια και στο πρόσωπο. Μάλιστα το κοριτσάκι ακολουθούσε μία θεραπεία με σιδεράκια στα δόντια της με αποτέλεσμα το χτύπημα και η πίεση που δέχτηκε στην περιοχή του σαγονιού και της στοματικής κοιλότητας να προκαλέσουν τραυματισμό και ροή αίματος.

Ο κ. Σταθακόπουλος επισημαίνει ότι ο στόχος είναι να αλλάξει όλο αυτό το σύστημα φροντίδας των παιδιών που για διαφόρους λόγους απομακρύνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον και καταλήγουν σε κάποια κοινωνική δομή. «Δίνουμε καθημερινά μάχη στα ιδρύματά μας να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Σίγουρα τα παιδιά που φιλοξενούμε είναι ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις καθώς προέρχονται κυρίως από οικογένειες στις οποίες έχουν βιώσει τη βία και την κακοποίηση. Ο ρόλος μας είναι να τα φροντίσουμε και να τους παράσχουμε την κατάλληλη βοήθεια για να κλείσουν τις πληγές τους και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία».

Υπενθυμίζουμε ότι κ. Σταθακόπουλος από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του αναζήτησε λύσεις για την ολιστική κάλυψη των παιδιών που φιλοξενούνται στα ιδρύματα της περιοχής. «Εχουμε πάρει παιδοψυχίατρο που κάνει συνεδρίες με τα παιδιά αλλά και με τους εργαζομένους. Θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοί μας να είναι σωστά εκπαιδευμένοι ώστε να παρέχουν στα παιδιά μας την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Από την πλευρά μας γίνεται υπερπροσπάθεια και σε αυτή έχουμε τη στήριξη της κ. Μιχαηλίδου».

πηγη newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button