ΔΙΑΦΟΡΑ

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ και Τουρισμός για όλους αλλάζουν τον «χάρτη» των διακοπών στην Ελλάδα

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΑΕΔ και Τουρισμός για όλους αλλάζουν τον «χάρτη» των διακοπών στην Ελλάδα

Προχτές δόθηχε στη δημοσιότητα το σχέδιο για τον φετινό τουρισμό στη χώρα μας. Πέρα λοιπόν από τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ, ο οποίος φαίνεται πως θα έχει «ενέσεις» βελτίωσης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε και voucher τουρισμού για όλους, το οποίο θα είναι 120 ευρώ και θα αφορά 4 διανυκτερεύσεις και πάνω.

Στην ενίσχυση του εσωτερικού Τουρισμού αναφέρθηκε ο Χ. Θεοχάρης, τονίζοντας ότι θα δοθούν voucher 120 ευρώ σε 250.000 δικαιούχους με το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού αποφασίστηκε να διεξαχθεί διαφημιστική καμπάνια, ενώ θα αξιοποιηθούν τα προγράμματα «Τουρισμός για Όλους» και Κοινωνικού Τουρισμού (ΟΑΕΔ).

Το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους, είναι ύψους 30 εκατ. ευρώ και θα προσφέρει e-voucher αξίας 120 ευρώ σε κάθε δικαιούχο για διακοπές με κατ’ ελάχιστο 4 διανυκτερεύσεις.

Αφορά ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία και οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 250.000.

Επίσης, θα υπάρξουν εταιρικά Holiday Vouchers για επιπλέον αφορολόγητο voucher διακοπών αξίας 300 ευρώ.

ΟΑΕΔ – Κοινωνικός Τουρισμός

Σύμφωνα με πληροφορίες θα τριπλασιαστούν οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ και από 140.000 που ήταν πέρσι θα φτάσουν τους 400.000 – 500.000 διαθέτοντας ένα κονδύλι ύψους 30 εκ. ευρώ ενώ θα προστεθούν και 113.000 δικαιούχοι που δεν έχουν αξιοποιήσει ακόμη περσινές επιταγές του κοινωνικού τουρισμού.

Παράλληλα στα σχέδια του υπουργείου Εργασίας είναι η κάλυψη όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των δικαιούχων, εκτός των αυτοκινήτων.

Στόχος των μέτρων αυτών είναι να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός και λόγω της κατάστασης από τις συνέπειες του κορονοϊού να επιδοτηθούν οι διακοπές των εργαζομένων.

Μάλιστα, αρχές Ιουνίου αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ προκειμένου να ξεκινήσουν οι αιτήσεις.

Πέρυσι οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 3 Ιουνίου.

Πρόσφατα, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, σημειώνει ότι, παράλληλα, εκπονείται και το νέο πρόγραμμα περιόδου 2020-2021, προαναγγέλλοντας την ενίσχυση και την αναβάθμισή του.

Το πρόγραμμα υλοποιείται πλέον αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ βασική διαφοροποίηση από το παρελθόν και καινοτομία αποτελεί η αντικατάσταση των γνωστών έγχαρτων «δελτίων κοινωνικού τουρισμού», με τα οποία εφοδιάζονταν οι δικαιούχοι, με τις ηλεκτρονικές «επιταγές κοινωνικού τουρισμού».

Οι επιταγές είναι μοναδικοί ηλεκτρονικοί αριθμοί, που αποτυπώνονται στον ηλεκτρονικό φάκελο κάθε δικαιούχου και ενσωματώνουν μία συγκεκριμένη οικονομική αξία, η οποία αποτελεί την επιδότηση των διακοπών.

Ο συνολικός αριθμός και η οικονομική αξία των επιταγών ορίζεται σε ετήσια βάση και εξαρτάται από τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος, ενώ στα νησιά Μυτιλήνης, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω, η αξία της επιταγής είναι μεγαλύτερη..

dikaiologitika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button