ΔΙΑΦΟΡΑ

Mπńκε ıσόβια, τώρα κuκλοφορεί ελεύθερη: Εκτός φυλακńς η χńρα του καρδıολόγου που δολοφόνnσε ο εpαστής της

Η 43χρονη χήρα του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, είναι πλέον ελεύθερη, εφτά χρόνια μετά τη δολοφονία του, στη Σητεία Κρήτης, το Οκτώβριο του 2017.

Πριν από πέντε χρόνια, η 43χρονη είχε κριθεί ομόφωνα ένοχη, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, καθώς, επίσης, και ο 42χρονος πρώην εραστής της.

Έτσι, από τα 15 χρόνια κάθειρξης, για συνέργεια στην πράξη της ανθρωποκτονίας του συζύγου της, έμεινε περίπου 5,5 χρόνια στη φυλακή και αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2019, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο έκρινε ομόφωνα ένοχους τη 43χρονη χήρα του άτυχου γιατρού και τον 42χρονο πρώην εραστή της.

Και στους δύο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, με το δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον 42χρονο πρώην αστυνομικό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο (ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση).

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η 43χρονη χήρα είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για την πράξη της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία, με τον εισαγγελέα της έδρας να προτείνει να μετατραπεί την κατηγορία που της είχε αποδοθεί, από άμεση συνέργεια σε απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου μετέτρεψε την κατηγορία από άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, σε ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε – και αυτή – σε ισόβια κάθειρξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 43χρονη επιμένει πεισματικά ότι είναι αθώα, καθώς υποστηρίζει ότι δε γνώριζε ότι ο πρώην εραστής της θα δολοφονούσε τον άντρα της.

Από την πλευρά του, ο 42χρονος πρώην αστυνομικός είχε ισχυριστεί πρωτόδικα ότι όντως η 43χρονη δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση.

Ποινή 15 ετών από το Εφετείο στην 43χρονη χήρα

Τον περασμένο Νοέμβριο, η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, που έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 42χρονο πρώην αστυνομικό της βουλγαρικής αστυνομίας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως είχε συμβεί και πρωτόδικα, επιβάλλοντάς του ισόβια κάθειρξη (συν ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, αλλά και χρηματική ποινή 1.800 ευρώ για παραβάσεις περί όπλων) και παραμένει στη φυλακή.

 

 

Όμως, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχη τη 43χρονη από τη Βουλγαρία, για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, επιβάλλοντάς της τελικά ποινή κάθειρξης 15 ετών, ανοίγοντας τον δρόμο της αποφυλάκισης, όπως και τελικά έγινε.

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button