ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μα πόση λαχταριστή μπορεί να είναι μία πάστα μερέντα

Μα πόση λαχταριστή μπορεί να είναι μία πάστα μερέντα

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι

3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
120 γρ ηλιαιλεο
200 γρ γάλα
Μια βανίλια σε υγρή μορφή
Ανακατεύουμε όλα μαζί αυτά Και ρίχνουμε στο μείγμα 300 γρ αλεύρι γ ο χ
1 μπεικιν και
2 κ σ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλειφτούμε ένα ταψάκι με λίγο ηλιαιλεο και πασπαλίζουμε με αλεύρι
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουνε στους 180 σε αντιστάσεις για 20 λεπτά

Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο κάνουμε οδοντογλυφίδα η με πιρούνι πολλές τρύπες και ρίχνουμε 300 γρ κρύο γάλα
Αφήνουμε να κρυώσει

Για την κρέμα δυο μορφατ κρύα άχνη ζάχαρη ένα σφηνάκι κονιάκ και 3 γεματες κουταλιές σουπας μερεντα

Βάζουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι μας και αφήνουμε καν κρυώσει καμία ώρα στο ψυγείο

Για το γλασο
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ γάλα ζεστό
Και μια κ γ μέλι

Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο και πάλι

Η Συνταγή είναι από κ. Nikos Athanasiou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

xrysessyntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button