ΔΙΑΦΟΡΑ

Νεκρή η Κική Τσακίρη – Έπασχε Πλευρική Αμυοτροφική Σκλήρυνση

Η Κική άφησε την τελευταία της πνοή χθες στις 11 το βράδυ. Με καταγωγή από την Αρχίπολη απέκτησε με τον Βαγγέλη Χατζηιωάννου τρία παιδιά, τον Σταύρο, τη Σεβαστιάνα και την Αναστασία.

Η Κική Τσακίρη έπασχε από τη μοναδική ύπουλη και ανίατη νόσο την Πλευρική Αμυοτροφική σκλήρυνση. Μία πάθηση που δεν εξετάζει ηλικία, φύλο, ή άλλους παράγοντες προκειμένου να εμφανιστεί. Σταδιακά παραλύει ολοκληρωτικά ο οργανισμός με αποτέλεσμα τη γαστροστομία για τη διατροφή και την μηχανική υποστήριξη για αναπνοή. Η έκβαση της νόσου ALS, είναι ο θάνατος. Μέχρι την λυτρωτική αυτή στιγμή, όμως, ο ασθενής δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αυτοσυντηρείται. Η συγκεκριμένη νόσος είναι γνωστή και ως νόσος του Χώκινγκ καθώς ο Βρετανός αστροφυσικός διαγνώστηκε με αυτή την ασθένεια σε ηλικία μόνο 21 ετών και απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών.

Ήταν οικονομολόγος, με σπουδές στην Φρανκφούρτη, εξειδικευμένη στα θέματα του Κοινωνικού Ταμείου της Ε.Ε. Η ίδια ξεκίνησε τις εφαρμογές του Κοινωνικού Ταμείου της Ε.Ε. στο Νότιο Αιγαίο. Ήταν η γυναίκα που δίδαξε σε όλα τα άλλα στελέχη τί είναι το Κοινωνικό Ταμείο, η «βοήθεια στο σπίτι», η κοινωνική βοήθεια, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΑΠΗ. Από το 2007 έχει σταματήσει να εργάζεται εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας της και πλέον βρίσκεται στο σπίτι της, όπου εκεί διεκπεραίωνε όλες τις υποχρεώσεις της μέσα από τον ηλεκτρονικό της υπολογιστή. Μάλιστα είχε στείλει επιστολή πριν από μερικά χρόνια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας να κάνει ευθανασία, ενώ με το θέμα της είχαν ασχοληθεί και τα αθηναϊκά ΜΜΕ.

Ο επιστήθιος φίλος της Κικής, Αλέξανδρος Λουιζίδης, την αποχαιρέτισε με το εξής συλλυπητήριο μήνυμα: “Στην μνήμη της Τεράστιας Κικής Τσακίρη της Yπεράνθρωπης φίλης μου που μου έμαθε τόσα πολλά για αυτή τη ζωή….Καλό ταξίδι αγαπημένη μου δεν θα ξεχαστείς ποτέ” Η φίλη της Ευαγγελία Παναή, την αποχαιρέτισε μέσα από το FB γράφοντας το εξής: “Δίδαξες σε όλους μας τόσα πολλά, αγαπημένη μου Κική! Ξεκουράσου τώρα και πέταξε ψηλά-ψηλά, στον όμορφο κόσμο που αξίζει στην ψυχούλα σου! Θα ανταμωθούμε ξανά, Κική μου!”

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ REALVOICE 99,5
Νατάσα Παμπρή πηγη proodos.com.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button