ΔΙΑΦΟΡΑ

Πασχαλινά αυγά: Πώς να βάψεις τα αυγά σου με τον πιο οικολογικό και οικονομικό τρόπο!

Πασχαλινά αυγά: Πώς να βάψεις τα αυγά σου με τον πιο οικολογικό και οικονομικό τρόπο!

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι εδώ και μαζί της φέρνει όλες τις παραδόσεις του Πάσχα, όπως είναι… το πατροπαράδοτο βάψιμο των κόκκινων αυγών που γίνεται την Μεγάλη Πέμπτη! Και ενώ για την εκκλησία, τα κόκκινα αυγά συμβολίζουν το αίμα του Χριστού, πλέον πρόκειται περισσότερο για ένα έθιμο που συνήθως γίνεται πιο διασκεδαστικό, όταν υπάρχουν στο σπίτι παιδιά!

Επειδή, λοιπόν, πλέον διανύουμε μία πιο eco friendly εποχή και διαθέτουμε έστω και την minimum οικολογική συνείδηση, ενώ παράλληλα υιοθετούμε ένα περισσότερο “οργανικό” τρόπο ζωής, σήμερα θα δούμε πώς γίνεται το βάψιμο των αυγών χωρίς την χρήση χημικών ουσιών και χρωμάτων του εμπορίου! Αντ’ αυτών, θα χρησιμοποιήσουμε φυτικά υλικά, με minimum κόστος για απολύτως in style πασχαλινά αυγά!

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις τις βασικές τεχνικές, ώστε να δημιουργήσεις τα πιο όμορφα και low budget πασχαλινά αυγά σε pastel αποχρώσεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

◊ Για κόκκινα αυγά: 1/2 κιλό παντζάρια ξεφλουδισμένα

◊ Για κίτρινα αυγά: 250 gr φλούδες κρεμμυδιού

◊ Για πορτοκαλί αυγά: 1 ½ φλ. κουρκουμάς

◊ Για μωβ αυγά: 1 μικρό κόκκινο λάχανο

Και τι πρέπει να κάνεις:

Για κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις θα χρειαστείς μια δωδεκάδα βραστά αυγά και η βασική διαδικασία είναι ίδια για όλα τα υλικά.

♦ Σε μια κατσαρόλα με τρία λίτρα νερό πρόσθεσε την ποσότητα του κάθε λαχανικού που βλέπεις παραπάνω και βράσε για μισή ώρα, μέχρι το χρώμα που θα πάρει το νερό να είναι σκούρο και “συμπαγές”. Άφησε το χρωματισμένο μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα πρόσθεσε ¼ του φλιτζανιού ξύδι. Έπειτα, ρίξε με προσοχή στην κατσαρόλα τα βρασμένα αυγά και άφησέ τα για μισή ώρα να πάρουν χρώμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

◊ Για καφέ αυγά: 3 φλ. δυνατός καφές φίλτρου

Και τι πρέπει να κάνεις:

♦ Για αυτή την απόχρωση, η διαδικασία είναι ελαφρώς διαφορετική. Φτιάξε ένα μείγμα δυνατού καφέ στη μηχανή και μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πρόσθεσε ¼ του φλιτζανιού ξύδι και βύθισε τα αυγά στο μείγμα. Και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να παραμείνουν στο ψυγείο μισή ώρα.

*tip: Όσο περισσότερο αφήσεις τα αυγά στο χρωματισμένο νερό, τόσο πιο πολύ θα σκουρύνουν. Επίσης, μπορείς να κάνεις συνδυασμούς για πιο ιδιαίτερες αποχρώσεις, αφήνοντας για παράδειγμα τα αυγά μισή ώρα στο νερό λάχανου και έπειτα για 10 λεπτά στο νερό κουρκουμά.

πηγη tlife.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button