ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τούρτα σοκολάτας ψυγείου με 5 υλικά νηστίσιμη (Video)

Μια πεντανόστιμη, αφράτη σοκολατένια τουρτίτσα με λίγα υλικά, νηστίμιση για να απολαύσετε την αγαπημένη σας πραλίνα ακόμα και τις μέρες που νηστεύετε και όλοι εσείς οι vegan όλες τις εποχές του χρόνου. Μια απλή και πανεύκολη στη παρασκευή της συνταγή, για να φτιάξετε ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκό με λίγα υλικά που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. μπισκότα νηστίσιμα, όπως digestive ή άλλα επιλογής σας
  • 300 γρ. χυμός φράουλα
  • 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος κρύα  [*]
  • 400 γρ. πραλίνα φουντουκιού νηστίσιμη [**]
  • τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε ένα μιξερ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε σε ελαφριά σαντιγί. Ζεσταίνετε τη πραλίνα φουντουκιού στο φούρνο μικροκυμάτων, ελέγχοντάς της ανά 40-60 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να γίνει ρευστή.
  2. Ρίχνετε τη ρευστή πραλίνα μέσα στο μίξερ με τη σαντιγί και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η πραλίνα και έχετε μια μους σοκολάτας. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε.
  3. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. Σε ένα μπολ ρίχνετε το χυμό φράουλας. Βουτάτε στο χυμό τα μπισκότα σας, ένα τη φορά, για 2-3 δευτερόλεπτα το καθένα και τοποθετείτε 1 στρώση μπισκότων στη βάση της φόρμας. Αν απαιτείται σπάστε μερικά μπισκότα να καλύψετε τυχόν μεγάλα κενά μεταξύ τους.
  4. Πάνω από τα μπισκότα απλώνετε ομοιόμορφα το 1/4 περίπου της κρέμας μους και τη καλύπτετε με άλλη μια στρώση μπισκότων βουτηγμένα στο χυμό φράουλας. Από πάνω στρώνετε το υπόλοιπο 1/4 κρέμας μους και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία στρώσεων με μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα άλλες 2 φορές. Συνολικά θα έχετε 4 στρώσεις μπισκότων και 4 στρώσεις κρέμας μους.
  5. Στρώνετε καλά με σπάτουλα τη τελευταία στρώση κρέμας μους και από πάνω τη πασπαλίζετε καλά με τρούφα σοκολάτας. Βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά και μετά τη ξεφορμάρετε και τη σερβίρετε.

[*] Νηστίσιμη κρέμα γάλακτος μπορείτε να βρείτε στα ΣΜ και να προμηθευτείτε οποιαδήποτε επιλογής σας. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι βρήκα στο ΣΜ:ΑΒ τη φυτική κρέμα γάλακτος’KRETORRE” στη πράσινη συσκευασία με το χωνάκι και αναφέρει “Για τη παρασκευή Σαντιγύ”. Είναι σε συσκευασία των 500 ml και κοστίζει 2,35 ευρώ.

[**] Νηστίσιμη πραλίνα φουντουκιού μπορείτε να βρείτε και να προμηθευτείτε διαφόρων εταιριών. Ενδεικτικά αναφέρω ότι βρήκα στο Σ.Μ.: ΑΒ της εταιρείας ΠΑΥΛΙΔΗΣ “Merenda με σοκολάτα υγείας και στα Σ.Μ. MARKET IN και στο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ με την επωνυμία (SISINNI) στη μπλε συσκευασία που φαίνεται στο βίντεο.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button