ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υπέροχο κρεμώδες λεμονάτο γλύκισμα!

Ένα μαγικό κρεμώδης γλύκισμα με άρωμα λεμονιού που σίγουρα θα ενθουσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας. Μια εύκολη συνταγή για ένα παντανόστιμο γλυκό με μια ελαφριά λεμονάτη κρέμα.

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. βανίλια σκόνη ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 110 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα, χλιαρό
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού + 1 κ.γ. επιπλέον ξύσμα για πασπάλισμα
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και λαδώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα πυρέξ ή ταψί, διαστάσεων 30 Χ 17 εκ.
  2. Χτυπάτε τα ασπράδια αυγών σε πηχτή μαρέγκα και το αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να έχετε μια αφράτη λεία κρέμα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα και χτυπάτε μισό λεπτό ακόμα. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  3. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τη μαρέγκα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μείγμα. *
  4. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 60 λ. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τρίμμα λεμονιού κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

* Μην ανησυχήσετε αν έχετε ένα υγρό μείγμα. Θα πήξει με το ψήσιμο.

Πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button