ΔΙΑΦΟΡΑ

Archie Battersbee: Οι τελευταίες στιγμές του 12χρονου – Το επικίνδυνο challenge που τον σκότωσε

Μετά από δικαστική μάχη, οι γιατροί αφαίρεσαν τη μηχανική υποστήριξη από τον Archie Battersbee, τον 12χρονο που ήταν εγκεφαλικά νεκρός από τότε που τραυματίστηκε μέσα στο σπίτι του. Η οικογένεια του Archie Battersbee χαρακτήρισε τον θάνατο του 12χρονου «βάρβαρο», λέγοντας ότι «καμία οικογένεια δεν πρέπει να περάσει αυτό που ζήσαμε».

Η μητέρα του Hollie Dance και η θεία του Ella Carter ήταν μεταξύ των στενών συγγενών που είπαν στους δημοσιογράφους ότι πέθανε. «Μπορώ να πω απλώς ότι είμαι η πιο περήφανη μαμά στον κόσμο, ένα τόσο όμορφο αγοράκι, και πάλεψε μέχρι το τέλος – και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του». Όλοι ήταν εμφανώς συντετριμμένοι ειδικά καθώς η Carter περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του Archie. «Του αφαιρέθηκε κάθε φαρμακευτική αγωγή στις 10 η ώρα. Όλα τα στατιστικά του παρέμειναν απολύτως σταθερά για δύο ώρες μέχρι να μειώσουν το οξυγόνο. Και τότε έγινε εντελώς μπλε», ανέφερε. Το blackout challeng – Το παιδί φέρεται να συμμετείχε στο blackout challenge, πριν τον βρει αναίσθητο η μητέρα του τον Απρίλιο.

Η απειλητική για τη ζωή πρόκληση, που έγινε δημοφιλής στο TikTok, φέρεται να οδήγησε στον θάνατο πολλών παιδιών. Το TikTok έχει μηνυθεί από τις οικογένειες δύο μικρών παιδιών που φέρεται να πέθαναν ενώ συμμετείχαν στο challenge. Ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute)» σε ανακοίνωσή του είχε επισημάνει σχετικά με το Blackout Challenge, προειδοποιώντας τους γονείς:

«Τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί στα social media πολλές “προκλήσεις” τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το “Blackout Challenge” στην πλατφόρμα του Τik Tok, στο οποίο το άτομο προκαλεί ασφυξία στον εαυτό του με διάφορους τρόπους, ώσπου να χάσει τις αισθήσεις του, και έπειτα ανεβάζει το βίντεο στην αντίστοιχη πλατφόρμα.

Η έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα και μπορεί να οδηγήσει από μία λιποθυμία μέχρι και εγκεφαλική βλάβη ή και θάνατο. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιας επικινδυνότητας challenges φτάνουν στα παιδιά, με παράδειγμα το “Choking Game” και το “Pass Out Challenge”, που είχαν γίνει ήδη viral από το 2008. Ήδη στις ΗΠΑ καταγράφονται πάνω από 10 θάνατοι που έχουν προκληθεί από το Blackout Challenge, ενώ διερευνάται αν σχετίζεται με την πρόσφατη αυτοκτονία εφήβου.

Τα παιδιά και οι έφηβοι μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε τέτοια challenges στα social media, όπως το Blackout Challenge. Αυτό μπορεί να συνδέεται με τη μεγαλύτερη απήχηση που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μικρότερες ηλικίες. Τα περισσότερα παιδιά και έφηβοι έχουν καλή σχέση με την τεχνολογία και έχουν προφίλ στα social media. Επίσης, επηρεάζονται περισσότερο από τους συνομηλίκους τους και την επιθυμία τους να αισθάνονται ως μέλη μιας ομάδας. Οπότε, η συμμετοχή τους σε αυτές τις δοκιμασίες τους κάνει να νιώθουν περισσότερο αποδεκτοί.

Τα παιδιά μπορούν ευκολότερα να κάνουν παρορμητικές πράξεις, χωρίς να έχουν σκεφτεί πριν τους κινδύνους που μπορεί να συνεπάγονται. Συχνά, σε αυτές τις ηλικίες υπάρχει μεγαλύτερη άγνοια του κινδύνου και των συνεπειών των πράξεών τους. Η άμεση επιβράβευση που παρέχεται με τη μορφή likes και comments είναι συχνά αρκετό κίνητρο για να συμμετέχουν σε επικίνδυνες δοκιμασίες, που μπορεί να απειλείται ακόμα και η ζωή τους. Αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι συχνά το δημοφιλές παιδί του σχολείου που συμμετείχε σε αυτό το challenge και κέρδισε εκατοντάδες likes και comments», αναφέρει μεταξύ άλλων.

πηγη lifo.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button