ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας εάν τρώτε κάθε μέρα κάσιους

Σε αυτό το άρθρο αναλύω λεπτομερώς τα οφέλη για την υγεία των κάσιους, το διατροφικό τους περιεχόμενο και τι θα συμβεί εάν τα καταναλώνετε κάθε μέρα.

Μπορείτε να φάτε τα κάσιους ωμά ή μαγειρεμένα για να βελτιώσετε τη συνολική σας ευεξία. Πιο συγκεκριμένα τα κάσιους περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως οι φυτικές ίνες, η πρωτεΐνη και η βιταμίνη Β6. Όμως, παρά τα οφέλη τους, πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν εάν αυτοί οι ξηροί καρποί είναι υγιεινοί.

Οι μάρκες που πουλάνε ψητά κάσιους συνήθως περιέχουν πολύ λάδι και αλάτι για να βελτιώσουν τη γεύση. Και αυτή η προσθήκη μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία. Γι αυτό και είναι σημαντικό να διαβάζετε το διατροφικό περιεχόμενο των κάσιους ώστε να επιλέγετε αυτά που δεν περιέχουν έλαια και αλάτι.

Τι είναι τα κάσιους;

Τα κάσιους ανήκουν στην ομάδα των ξηρών καρπών, μαζί με τα αμύγδαλα, τα καρύδια και πολλούς ακόμα καρπούς. Έχουν σχήμα νεφρού όταν είναι αποφλοιωμένα και χαρακτηριστική γεύση, που μάλλον μοιάζει βουτυράτη – αλμυρή.

Τα κάσιους περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και βιταμίνη Β6. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση οποιουδήποτε τύπου ξηρών καρπών είναι εξαιρετική για την υγεία μας. Και δεδομένου ότι τα κάσιους περιέχουν ακόρεστα λίπη, δεν θα συμβάλουν στην αύξηση βάρους ή στην καρδιακή νόσο.

Τα ωμά κάσιους είναι επίσης μια από τις καλύτερες τροφές φιλικές προς τον διαβήτη . Αυτό οφείλεται στα υγιή λίπη και στις διαιτητικές ίνες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα άτομα με διαβήτη είχαν χαμηλότερη χοληστερόλη και μειωμένο κίνδυνο αύξησης της αρτηριακής πίεσης μετά την κατανάλωση κάσιους.

Τι θα συμβεί εάν τρώτε κάσιους κάθε μέρα
Δυναμώνουν την καρδιά

Τα κάσιους είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα φιλικά προς την καρδιά . Μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη LDL και ενισχύουν την καλή χοληστερόλη. Και όπως μπορείτε να μαντέψετε, λιγότερες εναποθέσεις λίπους στην κυκλοφορία του αίματος μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Δεδομένου ότι το μαγνήσιο είναι ένα από τα κύρια μέταλλα στα κάσιους, βοηθάνε επίσης στη διατήρηση του καρδιακού ρυθμού . Αυτό συμβαίνει επειδή το μαγνήσιο ρυθμίζει τα νευρικά σήματα και τις μυϊκές συσπάσεις. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η έλλειψη ηλεκτρολυτών μετάλλων μπορεί να προκαλέσει αρρυθμίες σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Προστατεύουν τα μάτια

Πολλοί δγνωρίζουν ότι τα κάσιους προστατεύουν τα μάτια από τις ακτίνες UV. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη είναι δύο αντιοξειδωτικές χρωστικές που μειώνουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD) – μια ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει απώλεια όρασης. Τα κάσιους περιέχουν υψηλές ποσότητες αυτών των χρωστικών, καθιστώντας ιδανικά για τη διατήρηση της υγείας των ματιών.

Ενισχύουν την υγεία του δέρματος

Τα κάσιους είναι πλούσια σε χαλκό και σελήνιο – δύο μέταλλα που διατηρούν υψηλά τα επίπεδα κολλαγόνου. Το σώμα σας χρειάζεται κολλαγόνο για να αποτρέψει την υπερβολική χαλάρωση του δέρματος.

Μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα

Τα κάσιους είναι ένας από τους καλύτερους ξηρούς καρπούς που συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα . Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν κορεσμένα λίπη ή ζάχαρη, τα οποία αυξάνουν τα αποθέματα γλυκόζης. Και όπως ηδη γνωρίζετε ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα είναι σημαντικός για άτομα με διαβήτη ή για εκείνους που πρέπει να δυναμώσουν την καρδιά τους.

Ρυθμίζουν τις κινήσεις του εντέρου

Μια μερίδα ωμά κάσιους περιέχει αρκετές φυτικές ίνες για να υποστηρίξει την καλή υγεία του εντέρου. Η λήψη τουλάχιστον 25-30 γραμμαρίων φυτικών ινών την ημέρα μπορεί επίσης να αποτρέψει τη σοβαρή δυσκοιλιότητα . Οι διαιτητικές ίνες που υπάρχουν στα κάσιους μπορούν να ρυθμίσουν την πέψη και να αποφράξουν τα έντερά σας.

Είναι εξαιρετικά για την υγεία του εγκεφάλου

Τα κάσιους έχουν μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα – καλά λιπαρά που είναι απαραίτητα για τον εγκέφαλό σας ώστε παραμείνει υγιής. Υποστηρίζουν επίσης τις λειτουργίες της μνήμης, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τη συγκέντρωσή σας και να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε ενεργοί όλη την ημέρα.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα τρόφιμα που περιέχουν σελήνιο είναι πιο πιθανό να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό το μέταλλο ενισχύει τα λευκά αιμοσφαίρια και βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.

Δεδομένου ότι τα κάσιους είναι πλούσια σε σελήνιο, μπορείτε να τρώτε μερικά καθημερινά για να κερδίσετε οφέλη για το ανοσοποιητικό. Το σελήνιο είναι επίσης γνωστό ότι προστατεύει τα κύτταρα σας από την οξειδωτική βλάβη.

Υποστηρίζουν τα οστά σας

Ένα θρεπτικό συστατικό που χρειάζεστε για γερά οστά είναι το ασβέστιο . Η μη λήψη επαρκούς ασβεστίου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης. Για να διατηρήσετε τα οστά σας δυνατά και υγιή, τρώτε κάσιους καθημερινά και προσπαθήστε να φτιάξετε γάλα από κάσιους για μια επιπλέον πηγή ασβεστίου.

Υπάρχουν κίνδυνοι με την κατανάλωση των κάσιους;

Η κατανάλωση ξηρών καρπών ίσως κρύβει κάποιες ανησυχίες, που όμως χρειάζονται παραπάνω διερεύνηση. Καταρχάς είναι καλό να αποφεύγονται τα κάσιους από όσους έχουν εξάρσεις του ευερέθιστου εντέρου για να μην ερεθίσουν παραπάνω την κινητικότητα του εντερικού σωλήνα.

Επίσης όσοι έχουν αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς πρέπει να είναι προσεκτικοί, γιατί υπάρχουν πολλά προϊόντα που περιέχουν κάσιους ή ίχνη.

Επιπλέον πρέπει να γνωρίζετε ότι ορισμένα άτομα με νεφρικά προβλήματα μπορεί να χρειαστεί να περιορίσουν τα κάσιους στη διατροφή τους. Αυτό οφείλεται στα επίπεδα οξαλικού που εμποδίζουν τους νεφρούς να επουλωθούν.

Μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με την κατανάλωση αυτής της τροφής, για να αποφύγετε περισσότερες επιπλοκές στην υγεία.

πηγη newsitamea.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button