ΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκ Τώρα : Δολοφονήθηκε Δημοσιογράφος

Ραδιοφωνικός δημοσιογράφος έπεσε νεκρός την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου από σφαίρες στη βόρεια Παραγουάη, στην Πέδρο Χουάν Καβαγιέρο, πόλη πάνω στα σύνορα με τη Βραζιλία, ο δήμαρχος της οποίας, ο οποίος έδινε αγώνα εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών και της διαφθοράς σε τοπικό επίπεδο, επίσης δολοφονήθηκε τον Μάιο.

Ο Ουμπέρτο Αντρές Κορονέλ Γοδόι, 33 ετών, δολοφονήθηκε από τον έναν από δυο άνδρες κινούμενους με μοτοσικλέτα, πολύ κοντά στον ραδιοφωνικό σταθμό Amambay, στον οποίο επρόκειτο να υποβάλει παραίτηση, καθώς ετοιμαζόταν να βγει από το αυτοκίνητό του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν δέκα κάλυκες από σφαίρες για πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Ο Ουμπέρτο Κορονέλ είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του τον Ιούνιο, γεγονός που κατήγγειλε στην αστυνομία, δήλωσε στον Τύπο ο επικεφαλής της διεύθυνσης πρόληψης εγκλημάτων της επαρχίας Αμαμπάι, ο Νέρι Πορτίγιο.

«Κατήγγειλε πως του είχαν πει να σιωπήσει και να σταματήσει να ερευνά ορισμένα πράγματα», σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας. Ο κ. Πορτίγιο διαβεβαίωσε ακόμη πως τού είχε προταθεί τότε να τού διατεθεί αστυνομική προστασία, αλλά ο δημοσιογράφος αρνήθηκε. Ο δήμαρχος της Πέδρο Χουάν Καβαγιέρο, ο Χοσέ Κάρλος Ασεβέδο, 51 ετών, δολοφονήθηκε τη 17η Μαΐου, όταν άγνωστοι τον γάζωσαν καθώς έβγαινε από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο αιρετός είχε πάρει σθεναρά θέση εναντίον της ατιμωρησίας των συμμοριών στην πόλη αυτή πάνω στα σύνορα με τη Βραζιλία, απέναντι στη βραζιλιάνικη πόλη Πόντα Πόρα. Ο δρόμος που συνδέει τις δύο πόλεις είναι διαβόητος επειδή γίνεται εκεί λαθρεμπόριο ειδών κάθε λογής, συμπεριλαμβανομένων ναρκωτικών.

Η ανιψιά του δημάρχου Ασεβέδο είχε δολοφονηθεί το 2021. Στην επαρχία Αμαμπάι, της οποίας η «Πεδροχουάν», όπως τη λένε οι ντόπιοι, είναι η πρωτεύουσα, ο δείκτης ανθρωποκτονιών έφθασε το 2020 πάνω από τις 70 ανά 100.000 κατοίκους — ήταν, με άλλα λόγια, δεκαπλάσιος από τον εθνικό μέσο όρο.

πηγη enikos.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button