ΔΙΑΦΟΡΑ

ΘΛΙΨΗ María Mendiola: Πέθανε η τραγουδίστρια του ύμνου της ντίσκο «Yes Sir, I Can Boogie»

Η Μαρία Μεντιόλα, το ήμισυ του ισπανικού ντουέτου Baccara που τραγούδησε τον ύμνο της ντίσκο Yes Sir, I Can Boogie πέθανε σε ηλικία 69 χρόνων.

«Η αγαπημένη μου Μαρία, μια υπέροχη καλλιτέχνης, αλλά πάνω από όλα φίλη μου, μάς άφησε σήμερα» ανέφερε στο Instagram το τελευταίο καλλιτεχνικό της έτερον ήμισυ, Κριστίνα Σεβίγια, ανακοινώνοντας τα νέα. «Μπορώ μόνο να σε ευχαριστήσω για την τόση αγάπη που μου έδωσες» πρόσθεσε.

Η Μεντιόλα σχημάτισε το Baccara με μια άλλη τραγουδίστρια, την Μάιτε Ματέος το 1977, όταν ήταν και οι δύο χορεύτριες φλαμένκο που έδιναν παραστάσεις για τους τουρίστες στο νησί της Φουέρτεβεντουρα.

Το ντουέτο ανακάλυψε ένας αξιωματούχος δισκογραφικής που τους υπέγραψε συμβόλαιο με τη βρετανική RCA Records και τους έδωσε ως πρώτο single το Sir, I Can Boogie.

Το κλασικό αυτό κομμάτι της ντίσκο έφτασε στην κορυφή των τσαρτς δέκα ευρωπαϊκών χωρών ενώ πούλησε πάνω από 16 εκατομμύρια αντίγραφα – πολλά περισσότερα από ό,τι είχε πουλήσει εκείνη την εποχή γυναικείο συγκρότημα.

Όπως έλεγε η Μεντιόλα, τη συγκινούσε πως το τραγούδι ακόμα παρέμενε κομμάτι της ζωής τόσων ανθρώπων «μετά από τόσα χρόνια».

«Ποτέ δεν πίστευα πως θα ήμασταν στα τσαρτς ξανά. Δεν είμαι πια νέα, αλλά φαντάζομαι πως αυτό σημαίνει πως μπορώ ακόμα να boog-άρω» είχε πει.

Μετά το Yes Sir, I Can Boogie, ακολούθησε το single «Sorry I’m a Lady» που επίσης σκαρφάλωσε στην κορυφή του Τοp 10 στις αρχές του 1978. Την ίδια χρονιά το ντουέτο συμμετείχε στη Γιουροβίζιον με το Parlez-Vous Français? – που τόνιζε τη σπουδαιότητα της γνώσης των γαλλικών για όποιον ευελπιστούσε για ένα καλοκαιρινό ρομάντσο.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε άλλα δύο άλμπουμ προτού διαλυθεί. Τα δύο μέλη του σχημάτισαν νέα γκρουπ με άλλες τραγουδίστριες (το Baccara και το New Baccara), συνεχίζοντας παράλληλες δισκογραφικές και συναυλιακές πορείες.

Με πληροφορίες από BBC

πηγη protienimerosi.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button