ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο – Αλέξης Τσίπρας Ραγδαίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Στις 12:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις στο Ζάππειο Μέγαρο, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφεία στην Κουμουνδούρου.

Τι ζητούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του, κάποια από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζουν τη θέση τους σχετικά με την πρόταση που ακούγεται για ένα γρήγορο συνέδριο. Όσοι, μάλιστα, επιμένουν στη συγκεκριμένη πρόταση ζητούν fast track διαδικασίες μέσα στον Ιούλιο, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μπει σε μία διαρκή φάση εσωστρέφειας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real Fm (ανήκει στους 53 της «Ομπρέλας») έστειλε σαφές μήνυμα στην Κουμουνδούρου ότι «δεν χωρούν εύκολες και πρόχειρες απαντήσεις» προσθέτοντας μάλιστα πως «χρειάζεται μια μελέτη σε βάθος αυτών των ζητημάτων».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «με έναν τρόπο έθεσε θέμα ηγεσίας μετά την ήττα».

Κάποιοι, πάντως, όπως ο Νίκος Παππάς, κάνουν λόγο για επανίδρυση του κόμματος κάτι που θα σημάνει σκληρές αντιπαραθέσεις στο εσωκομματικό πεδίο.

Τεμπονέρας: Το κάλεσμα συνεργασίας προς το ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του, πάντως, ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής Διονύσης Τεμπονέρας, με συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

«Νομίζω ότι και η Αριστερά και η Κεντροαριστερά με πρώτο σημείο καμπής τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να συναινέσουν προκειμένου να μην επιτρέψουμε η ΝΔ και αυτή η συντηρητική κυβέρνηση να βάλει ακόμα πιο γερά θεμέλια το επόμενο χρονικό διάστημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τεμπονέρας.

Ερωτηθείς δε, αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να κατέβουν από κοινού στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Όποιος δεν το συμμερίζεται αυτό θεωρώ ότι δεν έχει αντιληφθεί τι συντελέστηκε στη χώρα την προηγούμενη Κυριακή».

πηγη newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button