ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το πιο εύκολο και τεμπέλικο αλμυρό σουφλέ με ψωμί του τοστ, που έχετε φτιάξει ποτέ!

Πιστέψτε μας. Πιο εύκολο, πιο γρήγορο και πιο τεμπέλικο αλμυρό σουφλέ με ψωμί του τοστ δεν έχετε φτιάξει ποτέ. Ακόμη και εμείς έχουμε εντυπωσιαστεί από την ευκολία του. Θα γίνει το αγαπημένο φαγητό των παιδιών σας, σίγουρα θα επαναλάβετε τη συνταγή αυτή σε κάποιο παιδικό πάρτι και σίγουρα θα την κάνετε όταν στερεύετε από ιδέες όταν θα σκέφτεστε… «Τι μαγειρεύουν πάλι απόψε;».

Υλικά:
10 φέτες ψωμί του τοστ
2 κούπες ανάμεικτα τυριά ή τυρί που λιώνει της επιλογής σας
1 κούπα χονδροκομμένο μπέικον περασμένο από το τηγάνι ή το φούρνο για να τσιγαριστεί
4-5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
6 αβγά
1¼ κούπες γάλα
αλάτι και φρεσκοτρυμμένο πιπέρι κατά βούληση
1 μεγάλη σακούλα (polybag)
1 ταψάκι ή φόρμα για κέικ

Εκτέλεση:
Κόψτε την κάθε φέτα του τοστ σε 9 κομμάτια. Ανοίξτε το σακουλάκι polybag και βάλτε το μέσα. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε το χτυπημένο υγρό σας μείγμα μέσα στο σακουλάκι. Έπειτα προσθέστε το τσιγαρισμένο μπέικον και το τυρί.

Κλείστε το σακουλάκι και ανακατέψτε το μείγμα.
Έπειτα βουτυρώστε το ταψάκι σας ή τη φόρμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λαδόκολλα) και ρίξτε το μείγμα. Ρίξτε από πάνω ψιλοκομμένη τη γαλοπούλα και συμπληρώστε λίγο τριμμένο τυρί αν χρειάζεται.
Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά και αν χρειαστεί για ακόμη επιπλέον 10 λεπτά.
Αφού είναι έτοιμο, αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και σερβίρετε.

Extra tip: Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με μπαγιάτικο κανονικό ψωμάκι που σας περίσσεψε! Καλή σας όρεξη!!! images via RecipeTin Eats

mothersblog

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button