ΔΙΑΦΟΡΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Πατέρας και γιος πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών

Ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει την Πάτρα με πατέρα και γιο να φεύγουν από τη ζωή με διαφορά μόλις λίγων ωρών.

Σύμφωνα με το gnomip ο πατέρας βρισκόταν στο σπίτι του και πέθανε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Κυριακής με τον γιο του να ακολουθεί λίγες ώρες αργότερα.

Ο 87χρονος άνδρας προδόθηκε από την καρδιά του και έφυγε από τη ζωή ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι, προκαλώντας σοκ στους συγγενείς του με τον ξαφνικό θάνατό του.

Ο 40χρονος γιος του λίγες ώρες μετά την απώλεια του πατέρα του, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και «έσβησε» λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο, όπου τον μετέφερε συγγενικό του πρόσωπο. Οι γιατροί προσπάθησαν μάταια να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι της βασίλισσας Ελισάβετ

Αναχώρησε για το Εδιμβούργο η νεκροφόρα που μεταφέρει τη σορό της μακροβιότερης μονάρχη της χώρας, η οποία θα μεταφερθεί στο Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της διαδρομής για το «ύστατο χαίρε»

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε πόλεις, χωριά και δρόμους της Σκωτίας την Κυριακή, περιμένοντας σιωπηλά να αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά τη βασίλισσα Ελισάβετ: από το Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο, το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας διασχίζει αργά την αγαπημένη της Σκωτία, σε ένα ταξίδι διάρκειας έξι ωρών, όπως μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Το φέρετρο, καλυμμένο με τη σκωτσέζικη σημαία και με ένα μπουκέτο λουλούδια, πέρασε τις πύλες του Κάστρου Μπαλμόραλ λίγα λεπτά μετά τις 12.00 (ώρα Ελλάδας). Το Μπάλατερ ήταν το πρώτο χωριό που υποδέχτηκε την Ελισάβετ. Εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες, κληρικοί και τοπικοί αξιωματούχοι, πολλοί ντυμένοι στα μαύρα αλλά και με παραδοσιακές σκωτσέζικες ενδυμασίες, είχαν στηθεί στην άκρη του κεντρικού δρόμου.

 

Η νεκροφόρα που μεταφέρει τη σορό της Ελισάβετ Β’ αναχώρησε από την κατοικία της στο Μπαλμόραλ, όπου άφησε την τελευταία της πνοή η βασίλισσα την Πέμπτη, για την πρωτεύουσα της Σκωτίας. Καρέ από το πέρασμα της αυτοκινητοπομπής μέσα από το χωριό Μπάλατερ

Κάποιοι έσκυβαν σε ένδειξη σεβασμού, άλλοι έραιναν τη νεκροφόρα με λουλούδια, σύμφωνα με την ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Κατόπιν, τα χωριά διαδέχτηκαν το ένα το άλλο. Στο Μπάνκορι, χειροκροτήματα.

Η πομπή θα διασχίσει περίπου 300 χιλιόμετρα στην καταπράσινη σκωτσέζικη ύπαιθρο, κάτω από τον λαμπρό ήλιο του Σεπτεμβρίου, μετέδωσε το ίδιο Μέσο.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί σε πολλά χωριά αλλά και πόλεις από όπου περνάει η αυτοκινητοπομπή. Φωτογραφία από το Νταντί, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας

Γύρω από το ανάκτορο του Χόλιρουντχαουζ, την επίσημη βασιλική κατοικία στο Εδιμβούργο, το πλήθος συνέρρεε επί πολλές ώρες, εν αναμονή της άφιξης της αυτοκινητοπομπής γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας), για πολλές ώρες.

Αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί παντού, ενώ στις στέγες βρέθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές των ειδικών δυνάμεων. Που και που ένα ελικόπτερο έσπαζε τη σιωπή, κατόπιν ακούγονταν οι οπλές των αλόγων της έφιππης αστυνομίας.

Τιμητικά αγήματα παίρνουν θέση στο Εδιμβούργο, αναμένοντας την άφιξη της νεκροφόρας που μεταφέρει το φέρετρο της μακροβιότερης μονάρχη της χώρας

Το φέρετρο θα παραμείνει τη νύχτα στο Χόλιρουντχαουζ και τη Δευτέρα θα μεταφερθεί στον Καθεδρικό του Αγίου Αιγιδίου, όπου θα τελεστεί δέηση.

Το βράδυ της Τρίτης η σορός θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο. Σημειώνεται, τέλος, ότι όπως έχει ανακοινωθεί, η κηδεία της Ελισάβετ Β’ θα τελεστεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Protagon.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button