ΔΙΑΦΟΡΑ

Γεμάτος λουλούδια και σημειώματα: Έτσι είναι ο τάφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη σήμερα – Δεν την ξεχνάνε οι θαυμαστές της

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ήταν είναι και θα είναι για μια ζωή η Ελληνίδα σταρ του ελληνικού κινηματογράφου. Γεννήθηκε στις 20/7/1934 στο Μαρούσι Αττικής από τον Ιωάννη Βουγιουκλάκη,

δικηγόρο και πρώην Νομάρχη Αρκαδίας (8/1941 – 6/1943) και την Αιμιλία Κουμουνδούρου και απεβίωσε στις 23 Ιουλίου 1996, σε ηλικία 62 ετών, από καρκίνο στο ήπαρ, μετά από δύο μήνες νοσηλείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Το λαϊκό προσκύνημα και η κηδεία με χιλιάδες κόσμο

Ακολούθησε διήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών ενώ στις 24 Ιουλίου 1996 εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθους κόσμου, που έδωσε στην κηδεία τη μορφή λαϊκού προσκυνήματος.

Το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών είναι το παλαιότερο κοιμητήριο των Αθηνών. Θεωρείται πολύ σημαντικό, τόσο για το γεγονός ότι εκεί αναπαύονται πολλοί επώνυμοι Έλληνες που στα τελευταία χρόνια διακρίθηκαν στον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όσο και από ιστορική και καλλιτεχνική άποψη, καθώς περιλαμβάνει μεγάλης αξίας γλυπτά.

Το Πρώτο Νεκροταφείο βρίσκεται στο τέρμα της οδού Αναπαύσεως, σε λόφο νότια του Παναθηναϊκού σταδίου και πέραν του Ιλισού. Είναι κατάφυτο με πεύκα και κυπαρίσσια. Η συνολική έκτασή του είναι 170 στρέμματα με 10.233 οικογενειακούς τάφους και 2.077 τάφους τριετίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 1955 επί Κατσώτα εγκρίνεται η ταφή της Μαρίκας Κοτοπούλη στον χώρο που προορίζεται η ταφή εξεχόντων ανδρών. Ήταν η μοναδική γυναίκα, τότε που τάφηκε εκεί. Ο δημοτικός σύμβουλος Σφέτσος εισηγήθηκε την ταφή σε αυτόν τον χώρο επειδή η νεκρή τίμησε την ελληνική τέχνη και επειδή ο σύζυγος της θα έφτιαχνε μαυσωλείο που θα κοσμούσε το νεκροταφείο.

@ekizogloueffie

#cemetery #cemeterytok #cemeteryexploring #cemeterywandering #cemeterywalks #fy #viralvideo #viraltiktok

♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

Πλέον πολλά είναι τα ονόματα που αναπαύονται εκεί, μεταξύ αυτών και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όπως θα δείτε στις παρακάτω αποκλειστικές φωτογραφίες του Youweekly.gr ο τάφος της Αλίκης βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Λουλούδια και γράμματα τον κοσμούν, γράμματα που γράφουν επάνω «μας λείπεις και σ’ αγαπάμε».

πηγη fanpage.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button