ΔΙΑΦΟΡΑ

Η σούπα που θα σας κάνει να ζήσετε μέχρι τα 100 -Το μυστικό της πιο μακρόβιας οικογένειας στον κόσμο

Όσοι θέλουν να ζήσουν μια πολύ μακροχρόνια, υγιεινή ζωή θα πρέπει να δοκιμάσουν ένα μπολ Sardinia Minestrone, ένα θρεπτικό πιάτο που λέγεται ότι απολαμβάνει η μακροβιότερη οικογένεια του κόσμου.

Όσοι αναζητούν το μυστικό για μακροζωία δεν χρειάζεται απαραίτητα να ψάξουν για το ελιξίριο της ζωής, καθώς το μυστικό μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται σε μια απλή σούπα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν τα αδέρφια Melis που το 2012 διακρίθηκαν ως τα μεγαλύτερα αδέρφια στον κόσμο από άποψη συνδυαστικής ηλικίας, από την επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες.

Σύμφωνα με τα εννέα αδέρφια Melis, που έφταναν συνολικά τα 818 χρόνια μεταξύ τους εκείνη την εποχή, η σούπα Sardinia Minestrone τους βοήθησε να πετύχουν την επιθυμητή από όλους μακροζωία.

Sardinia Milestrone, η σούπα-ορόσημο για τη μακροζωία

Η μεγαλύτερη αδερφή, η Consolata Melis, γιόρτασε τα 105α γενέθλιά της λίγο αφότου έσπασε το ρεκόρ, ενώ το «μωρό» της οικογένειας, η Mafalda, ήταν τότε 78 ετών.

Το Sardinia Minestrone είναι γνωστό ότι αποτελεί βασικό στοιχείο στη διατροφή πολλών οικογενειών που διακρίνονται για τη μακροζωία τους στη Σαρδηνία, ένα ιταλικό νησί όπου οι κάτοικοι είναι γνωστοί για τη μεγάλη και υγιεινή ζωή τους.

Αυτή η πολύ ιδιαίτερη σούπα μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας λαχανικά εποχής, ιδανικά φρέσκα από τον κήπο, και περιλαμβάνει πάντα πολλά φασόλια και φρούγκα, ένα είδος ζυμαρικών της Σαρδηνίας από ζύμη σιμιγδαλιού.

Μιλώντας στον Guardian την εποχή του εκπληκτικού τους επιτεύγματος, ο Alfonso Melis, τότε 89 ετών, είπε: «Τρώμε φυσικό φαγητό, δηλαδή πολύ σούπα μινεστρόνε και λίγο κρέας και πάντα δουλεύουμε. […] Κάθε ελεύθερη στιγμή που έχω, είμαι κάτω στον αμπελώνα μου ή στο οικόπεδο όπου καλλιεργώ φασόλια, μελιτζάνες, πιπεριές και πατάτες».

Η μεγαλύτερη αδερφή του Claudia, τότε 99 ετών, συμφώνησε: «Απλώς συνεχίζεις να δουλεύεις και τρως μινεστρόνε, φασόλια και πατάτες».

Η Σαρδηνία, συνώνυμο της μακροζωίας

Θεωρείται ότι η διατροφή είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί άνθρωποι στη Σαρδηνία φτάνουν να γιορτάσουν τα 100α γενέθλιά τους, με τους ανθρώπους να απολαμβάνουν συνήθως άφθονα φρέσκα εποχιακά χόρτα, φασόλια, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Αν και δεν μπορούμε όλοι να ταιριάξουμε ή να ακολουθήσουμε τον τρόπο ζωής της Σαρδηνίας, μπορούμε να ενσωματώσουμε μέρος αυτού του τρόπου ζωής στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό των γευμάτων μας.

Μια συνταγή που δημοσιεύεται στον ιστότοπο Blue Zones λέγεται ότι αντιστοιχεί σε μερίδες για οκτώ έως 10 άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχετε αρκετά για να ταΐσετε την οικογένειά σας ή να φτιάξετε ένα νόστιμο και ταυτόχρονα θρεπτικό γεύμα.

Η περιγραφή της συνταγής έχει ως εξής: «Ένα πλούσιο πιάτο που τρώγεται κάθε μέρα για μεσημεριανό από μερικές από τις μακροβιότερες οικογένειες του κόσμου στη Σαρδηνία της Ιταλίας. Μπορεί να παρασκευαστεί με εποχιακά λαχανικά από τον κήπο, αλλά πάντα περιλαμβάνει φασόλια και φρούγκα, ένα φρυγανισμένο ζυμαρικό με σιμιγδάλι σε μέγεθος βότσαλου που είναι δημοφιλές στη Σαρδηνία».

πηγη oloygeia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button