ΔΙΑΦΟΡΑ

Τι να ξέρετε πριν φάτε καλαμπόκι

Σίγουρα οι περισσότεροι έχετε μνήμες από μασούλημα καλαμποκιού τα καλοκαίρια στις διακοπές, αφού σε κάθε γωνιά ψήνονται και μας… δελεάζουν.

Τι πρέπει, όμως, να προσέχετε γενικά με το καλαμπόκι;
-Το συμβατικό καλαμπόκι είναι ένα από τα τρόφιμα που μπορεί να είναι γενετικά τροποποιημένα και να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Για να απομακρυνθείτε από αυτή την πιθανότητα, προτιμήστε το βιολογικό καλαμπόκι και τα προϊόντα του.

-Οι θερμίδες του είναι αρκετές και φτάνουν τις 365 στα 100 γραμμάρια. Προσέξτε, λοιπόν, να μην το παρακάνετε.

-Μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στον οργανισμό και να ανεβάσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα πολύ γρήγορα.

-Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, αποτελώντας προβληματική τροφή για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στα νεφρά. Αν δεν είστε σίγουροι για τις ανάγκες σας σε κάλιο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

-Αν αγοράσετε ψητό καλαμπόκι στο δρόμο, ζητήστε ελάχιστη ποσότητα αλατιού, καθώς συνηθίζεται να υπερβάλλουν στο πασπάλισμά του.

Το καλαμπόκι, όμως, έχει και τα καλά του αφού βελτιώνει την αρτηριακή πίεση, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, καρκίνου και άλλων παθήσεων, κάνει καλό στα μάτια χάρη στα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ενώ δρα κατά της αναιμίας λόω της περιεκτικότητάς του σε σίδηρο.

Πηγή: clickatlife.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button