ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πράσινο τσάι: Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν το πίνετε καθημερινά

Πώς θα ευνοήσετε την υγεία σας εάν ξεκινάτε την κάθε σας μέρα με ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι;

Το πράσινο τσάι είναι, εδώ και αιώνες, ένα από τα πιο διαδεδομένα ροφήματα στον πλανήτη – και όχι άδικα.

Αλλά πόσα πράγματα γνωρίζετε για το τί βρίσκεται στο φλιτζάνι σας;

Το πράσινο τσάι παρασκευάζεται από τα φύλλα του φυτού Camellia sinesis. Κι ενώ το μαύρο τσάι και το τσάι oolong προέρχονται από το ίδιο φυτό, το πράσινο είναι λιγότερο επεξεργασμένο, καθώς παρασκευάζεται με ατμό.

Εκτός από το ότι έχει ωραία γεύση και είναι εύκολο στην προετοιμασία, είναι, επίσης, πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά.

Δείτε 5 εκπληκτικά πράγματα θα συμβούν στο σώμα σας, αν το καταναλώνετε καθημερινά:

1. Θα κάψετε περισσότερο λίπος

Πολυάριθμες έρευνες αναφέρουν ότι η καφεΐνη στο πράσινο τσάι μπορεί να μειώνει το αίσθημα της πείνας και να αυξήσει την καύση θερμίδων.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα δείτε το σωματικό βάρος, τον δείκτη μάζας σώματος και το λίπος της κοιλιάς σας να μειώνονται.

2. Θα συγκεντρώνεστε πιο εύκολα

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού, σε συνδυασμό με μια υγιεινή για την καρδιά διατροφή, μπορεί να βελτιώσει ορισμένες εγκεφαλικές λειτουργίες, να ενισχύσει τη μνήμη και να μειώσει το άγχος.

Μελέτη στο Neuropharmacology έδειξε ότι ένα αμινοξύ του πράσινου τσαγιού, η L-θεανίνη, μπορεί να σας βοηθήσει να συγκεντρώνεστε πιο εύκολα και να κάνετε λιγότερα λάθη απροσεξίας.

3. Θα κοιμάστε καλύτερα

Η L-θεανίνη μπορεί, επίσης, να βοηθήσει τον εγκέφαλο να χαλαρώνει μειώνοντας τις ορμόνες που σχετίζονται με το στρες και την υπερδιέγερση των νευρώνων.

Επιπλέον, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να μειώσει το αίσθημα κούρασης, αυξάνοντας την ποιότητα του ύπνου.

Για να αποκομίσετε τα οφέλη του, χωρίς την ανεπιθύμητη ένταση της καφεΐνης, βεβαιωθείτε ότι το καταναλώνετε αρκετές ώρες πριν τον ύπνο.

4. Το πεπτικό σας σύστημα θα λειτουργεί πιο ομαλά

Το πράσινο τσάι φαίνεται ότι είναι ευεργετικό για το μικροβίωμα του εντέρου, ενώ μπορεί να ανακουφίσει από το φούσκωμα και τα ενοχλητικά συμπτώματα γαστρεντερικών διαταραχών.

5. Καλύτερος έλεγχος του σακχάρου και της χοληστερόλης

Σύμφωνα με μελέτη στο Journal of the American Heart Association, το πράσινο τσάι μπορεί να επιβραδύνει τη φυσική μείωση της «καλής» χοληστερόλης (HDL) που έρχεται με την ηλικία και ταυτόχρονα, μπορεί να μειώσει την «κακή» χοληστερόλη (LDL).

Παράλληλα, σύμφωνα με το The American Journal of Clinical Nutrition, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 10%.

Pro tip: Συνδυάστε το πράσινο τσάι με λεμόνι.

Το πράσινο τσάι και τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, που συμβάλλουν στην προστασία από τη φλεγμονή και την καταστροφή των κυττάρων λόγω της οξείδωσης.

Τα αντιοξειδωτικά παίζουν βασικό ρόλο στην υγεία και τις ασθένειες και μπορεί να προστατεύσουν από χρόνιες παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, καρκίνο και παχυσαρκία.

Ενώ τα οφέλη του πράσινου τσαγιού είναι πολλά είναι σημαντικό να το καταναλώνετε με μέτρο.

Πηγή: VITA

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button