ΔΙΑΦΟΡΑ

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Με πανό «όχι άλλη Γαρυφαλλιά» οι συγγενείς για το τελευταίο «αντίο» στην 26χρονη

Ένα τεράστιο πανό σηκώθηκε μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Βέλο Κορινθίας όταν έφτασε η νεκροφόρα με τη σορό της άτυχης Γαρυφαλλιάς. Η επιγραφή στο άσπρο ύφασμα του πανό ήταν ταυτόχρονα ένα σύνθημα και μια ευχή. Να είναι η Γαρυφαλλιά το τελευταίο θύμα γυναικοκτονίας στη χώρα μας.

Αυτή την ευχή εξέφρασε άλλωστε και η μητέρα της Γαρυφαλλιάς αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία παρενέβη δημόσια με μια ανάρτηση στα social media, καλώντας τους πάντες, αρμόδιους και μη, να φροντίσουμε συνολικά ώστε να μην υπάρξουν και άλλες γυναίκες σαν την Καρολάιν, την Ελένη και τη Γαρυφαλλιά.

Όλες αυτές οι γυναίκες, θύματα γυναικοκτονίας, όπως επαναλαμβάνουν με θράσος οι θύτες τους «έφταιγε η κακιά στιγμή». Ε, όχι λοιπόν δεν φταίει καμία «κακιά στιγμή», αλλά αυτοί οι δολοφόνοι. Και κανείς άλλος.

Το τελευταίο αντίο στην 26χρονη φαρμακοποιό Γαρυφαλλιά Ψαράκου, η οποία δολοφονήθηκε από τον φίλο της στη Φολέγανδρο, λένε αυτή την ώρα οι συγγενείς και οι φίλοι της. Η εκκλησία είναι στολισμένη στα λευκά, ενώ και οι φίλοι της Γαρυφαλλιάς φορούν λευκά ρούχα. Τα τρία αδέρφια της, σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζουν να οργανώσουν ημερίδα κατά της βίας η οποία θα γίνει στη μνήμη της, ώστε να σταματήσουν οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα.

Τη χτύπησε άγρια στο κεφάλι 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση γυναικοκτονίας στη Φολέγανδρο, τα οποία φαίνεται να επιβεβαιώνουν τον χειριστικό και βίαιο χαρακτήρα του 30χρονου δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η Γαρυφαλλιά έφερε χτύπημα στο κεφάλι, που φαίνεται ότι έχει προκληθεί από γροθιά. Αυτό σημαίνει ότι πριν τη ρίξει από τα βράχια, ο Δημήτρης Βέργος την είχε χτυπήσει.

Βάσει των όσων είπε στην ομολογία του ο 30χρονος, όλα ξεκίνησαν από έναν τσακωμό που είχαν με την 26χρονη επειδή πήραν λάθος δρόμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το ζευγάρι θέλησε να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία της Φολεγάνδρου, αλλά έχασε τον δρόμο. Τότε ξεκίνησε ένας μεγάλος καβγάς, που οδήγησε στη δολοφονία της.

Ο 30χρονος κατηγόρησε την 26χρονη ότι εκείνη έφταιξε που έχασαν τον δρόμο κι άρχισε ο τσακωμός μέσα στο αυτοκίνητο, ο οποίος κατέληξε στη γυναικοκτονία.

Όπως είπε στην κατάθεσή του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, κατά τη διάρκεια του τσακωμού εκείνος κατά λάθος σήκωσε το χειρόφρενο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 

πηγη zougla.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button