ΔΙΑΦΟΡΑ

Burger με μπιφτέκι σόγιας για μικρούς και μεγάλους

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Μπιφτέκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια τρομερή συνταγή για ένα burger που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τα κανονικά. Με ζουμερό και πεντανόστιμο μπιφτέκι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια λαχταριστή συνταγή για αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 1 συσκευασία (170 γρ.) βιολογική σόγια σε μορφή κιμά
  • 1-2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ. σ. κέτσαπ
  • 1-2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Κόλιανδρος
  • 1/2 φλ. τσ. φαρίνα
  • 1/2 φλ. τσ. τριμμένη φρυγανιά & επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

Για την σάλτσα μπάρμπεκιου

  • 8 μεγάλα κόκκινα (περίπου 1 για κάθε μπιφτέκι) κρεμμύδια
  • 3-4 κ. σ. κέτσαπ
  • 1-2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα καπνιστή

Για τα burger

  • ψωμάκια για hamburger
  • 8 φέτες ντομάτα
  • μαρούλι

Οδηγίες

Για τα Μπιφτέκια

  • Βάζουμε τη σόγια να βράσει.
  • Μόλις πάρει μία βράση την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί την βάζουμε σε σουρωτήρι και αφού την πλύνουμε καλά την αφήνουμε να στραγγίσει.
  • Τη στύβουμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να φύγει το περιττό νερό.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια και αφού τα πανάρουμε με την τριμμένη φρυγανιά τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Για την Σάλτσα Μπάρμπεκιου

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαραθούν.
  • Μόλις μαραθούν κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να μελώσουν.
  • Προσθέτουμε το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το βαλσάμικο, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να καταφέρουμε μια πηκτή σάλτσα.

Για τα Burger

  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.
  • Αλείφουμε και τα δύο μέρη με τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαρούλι και το μπιφτέκι.

Πηγή: daddy-cool.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button