ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μανιτάρια – Η μυστική λιποδιαλυτική ιδιότητα των μανιταριών! ! !

Τα μανιτάρια είναι βρώσιμοι μύκητες και προέρχονται από τα φυτά χωρίς χλωροφύλλη. Αν και διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό στο χρώμα, στην υφή, στο σχήμα και στις ιδιότητες τους, τα οφέλη των μανιταριών για την υγεία είναι τεράστια.

Όχι μόνο μπορούν τα μανιτάρια να σε προστατέψουν από ασθένειες και λοιμώξεις, αλλά είναι επίσης γεμάτα πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, αντιβιοτικά, και αντιοξειδωτικά που δεν μπορείτε να βρείτε πάντα στα λαχανικά.

Σε μία μερίδα μισού φλιτζανιού τα μανιτάρια περιέχουν ένα γραμμάριο πρωτεΐνης, 21 θερμίδες και καθόλου λίπος, σε σύγκριση με 28 γρ. κρέατος που έχουν 75 θερμίδες και μέχρι 5 γρ. λίπους. Γι ‘αυτό το μανιτάρι είναι μία από τις μεγαλύτερες προσθήκες στη διατροφή σας για να χάσετε βάρος, ενώ ταυτόχρονα οικοδομείτε μυϊκή μάζα.

Δες πιο κάτω πώς τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της περιφέρειας σου.

Τα οφέλη

  • Με ένα γραμμάριο πρωτεΐνης ανά μερίδα, μπορείς να «ενισχύσεις» κάθε σαλάτα, σάλτσα ή φυτικό σνακ καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, κρατώντας το μεταβολισμό σου σε υψηλά επίπεδα και την ανάπτυξη σου σε καλό δρόμο.
  • Λόγω της περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, τα μανιτάρια κατατάσσονται σε υψηλότερη θέση από ότι τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά όσον αφορά βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ μερικοί ερευνητές λένε ότι είναι ένα από τα σπάνια τρόφιμα που οι άνθρωποι μπορούν να τρώνε χωρίς παρενέργειες.
  • Αποτελούν μια καλή πηγή καλίου, ένα ισχυρό μυϊκό μέταλλο που μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κίνδυνου των καρδιακών παθήσεων και της υπέρτασης. Περιέχουν επίσης 80-90% του βάρους τους νερό, το οποίο θα σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένης της ριβοφλαβίνης, της νιασίνης και του παντοθενικού οξέος, οι οποίες βοηθούν στην παροχή ενέργειας με τη διάσπαση των πρωτεϊνών, των λιπών και των υδατανθράκων. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι απλά αντικαθιστώντας το βοδινό κρέας με μανιτάρια  σε ένα γεύμα κάθε εβδομάδα, μπορείς να χάσεις μέχρι πέντε κιλά σε έναν χρόνο, χωρίς περαιτέρω αλλαγές.
  • Συχνά κατανεμημένα στην κατηγορία των λαχανικών, τα μανιτάρια παρέχουν πολλές από τις θρεπτικές ιδιότητες της παραγωγής, καθώς και χαρακτηριστικά που εμφανίζονται συχνότερα στο κρέας, στα φασόλια ή στα δημητριακά. Όχι μόνο είναι χαμηλά σε θερμίδες, χωρίς χοληστερόλη, χωρίς γλουτένη, και χαμηλά σε περιεκτικότητα νατρίου, παρέχουν επίσης και άλλες σημαντικές θρεπτικές ουσίες όπως το σελήνιο, τους πολυσακχαρίτες και τα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τον καρκίνο του προστάτη και του μαστού.

Πηγή: www.muscleandfitness.com

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button